Workshop Spelenderwijs 6 oktober

6 oktober 2015, 10:00 – 16:30 uur, Amsterdam
Interesse in gamification? Staat u op het punt om spel serieus te gaan gebruiken? Tijdens deze workshop krijgt u een inleiding in de wereld van doelmatig spelen. U gaat naar huis met nieuwe kennis en inzichten en de juiste vragen om verder te kunnen.

De Psychologie van Game Based Learning en Gamification
Steeds vaker in educatie, HRM en productontwikkeling maakt men gebruik van spel of spelelementen. Door middel van game-based-learning, serious games, applied games, gameful design of gamification willen we allemaal gebruik maken van onze neiging to spelen.

Werkbare wetenschap
Tijdens deze intensieve dag krijgt u een beter begrip van van wat serious gaming en gamification is en wanneer het wel/niet werkt. Deze workshop biedt u een fundament in de wetenschappelijk kennis van de psychologische processen achter en onder spelstructuren.

Stap-sprong-vraag
U neemt uw eigen – abstracte of zeer specifieke – vraagstuk mee naar de workshop om mee aan de slag te gaan. Aan de hand van uw eigen vraagstuk doorlopen we gelijktijdig psychologische theorie, resultaten uit onderzoek en de mogelijkheden voor toepassing. Samen bespreken wij verschillende voorbeelden en onderzoeken we de toepassing voor uw eigen vraagstuk en de mogelijkheden voor andere deelnemers. Als deelnemer bent u tijdens de dag gestructureerd en open aan het brainstormen. U denkt mee, stelt vragen en wordt bevraagd.

De kracht van spelen in je vingers
U verkent de relevante achtergronden uit de sociale wetenschappen, krijgt kennis uit toegepaste psychologie samengevat en verrijkt uzelf met inzichten uit gaming-onderzoek.

We behandelen onder andere
– spelen, spel en spelelementen
– de leerkracht van spel
– extrinsiek vs. intrinsieke motivatie
– Self Determination Theory
– psychologisch welzijn
– Flow
– spelerstypen
– Fogg Behaviour Model
– narritiviteit
– verschillende vormen van feedback
– Points, Badges & Leaderboards.

Deelnemers en kosten
Deze workshop is gemaakt voor een volle dag voor maximaal 12 deelnemers. Kosten € 260,- per persoon (excl. btw). Inclusief catering, readers, dagverslag & follow-up. Mail naar priscillaharing[at]hotmail.com om u aan te melden & voor verdere vragen.

”De vraag hoe maak ik het leuk/hoe bouw ik spel-elementen in coaching en training komt regelmatig boven en daar pas ik delen van de theorie uit de workshop bij toe. Het is voor mij vooral een kader en een anker.”
Paul de Vries, StudiumGenerale – Hogeschool Utrecht.

“De workshop heeft mij inzicht gegeven in de markt en achtergronden van gamification. Het model van hoe dat te benaderen was heel inzichtelijk en handzaam.”
Henriëtte van Strijland, marketeer.

This entry was posted in Mediated and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply