Winner: Mirror Me


Motivatiemechanisme voor lichaamsverandering winnaar Ideas Waiting To Happen
Mirror Me is de grote winnaar geworden van de tweede serie van Ideas Waiting To Happen. In de finale, die plaatsvond tijdens Innovation Day op 31 oktober, werden in MediaPlaza Utrecht de meest innovatieve ideeën gepitcht. Mirror Me sleepte hiermee een geldprijs van €5.000,- in de wacht.

Mirror Me biedt ondersteuning in het vaak lastige traject van lichaamsverandering, zoals afvallen. Dit motivatiemechanisme gaat slimmer, effectiever en efficiënter om met de middelen die er al zijn. Hoe werkt het? Via een 3d-camera wordt je interactieve spiegelbeeld op een scherm getoond. Dit laat je alvast het beoogde resultaat zien en vertelt je wat je moet doen om dit beeld te bereiken.

Waarde in real life
Leonie Baauw en Priscilla Haring, de bedenkers van Mirror Me, zijn trots op hun eerste prijs: “Hiermee kunnen we echt iets doen voor de samenleving!” Chill hug sleepte de tweede prijs (€3000) in de wacht. Met deze inventie kunnen o.a. autisten een ‘gesimuleerde omhelzing’ krijgen door druk op de schouders te geven. Uit onderzoek blijkt dat druk op het lijf kalmerend kan werken, maar niet noodzakelijkerwijs van menselijke hand afkomstig hoeft te zijn. De derde prijs (€750,-) ging naar MoodReports.com. Dit quantified self concept helpt schildklierpatiënten bij het meten en verwerken van gegevens over hun symptomen en gemoedstoestand en geeft de mogelijkheid dit online te delen met lotgenoten en medische experts.

De jury, voorgezeten door Huub Vroomen, director Innovation & Development bij Philips Consumer Lifestyle, beoordeelde de ideeën op criteria als marktpotentieel, haalbaarheid en het daadwerkelijk kunnen toevoegen van waarde aan real life. Op advies van de jury gaat Mirror Me in de komende periode dan ook op zoek naar partners om het idee op de markt te brengen.

Underground gevoel
Ideas Waiting To Happen (IWTH) ontstond begin 2012 in Utrecht en verbindt de werelden van technische wetenschap en design met elkaar. Op een laagdrempelige manier worden teams gevormd en nieuwe, creatieve toepassingen gevonden voor technische ontwikkelingen als nano, augmented reality en quantified self. Zo ontmoetten de bedenkers van Mirror Me elkaar tijdens een bijeenkomst van IWTH. Inmiddels hebben diverse bedrijven en steden interesse betoond in het concept.

Zelf meedoen?
Ook meedoen aan IWTH? Professionals en bedrijven zijn welkom. Meer informatie via www.ideaswaitingtohappen.com

Persbericht van www.taskforceinnovatie.nl

This entry was posted in Mediated, Perfectly Flawed and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply