8uur overwerken – FairWork

Op 22 maart hebben we heerlijk 8 uur overgewerkt in eetlokaal Moes. Van 18:00 tot 02:00 uur zijn we in vijf teams aan de haal gegaan met communicatieve vragen van vijf goede doelen.

Ons team zette zich in voor Fairwork – een organisatie die zich bezig houdt met moderne slavernij in Nederland (buiten de prostitutie). Fairwork wil  meer bekendheid van dit probleem; 98% van de Nederlandse bevolking weet niet dat er uberhaupt slavernij bestaat in Nederland. Aan ons de taak hier een aanpak voor te verzinnen en Fairwork naar huis te sturen met een middel – voor 02:00 uur s’nachts.

Eerst hebben we de criteria van moderne slavernij vrijer vertaald naar

Wreed werk – No exit – Geen Geld

Vervolgens willen we graag moderne slavernij een gezicht geven. De personen die zelf in deze situatie zitten kunnen/willen natuurlijk niet zelf in een campagne dus namen we onszelf als voorbeeld. Hiermee willen we duidelijk maken dat het niet gaat om zielige Afrikaanse kindertjes maar om (witte) mensen die in een situatie van moderne slavernij zijn geraakt en daar nu in vast zitten. Dit kan dus iedereen zijn.

Ik ben een slaaf in NederlandIk ben een slaaf in Nederland

Om meer bekendheid te geven aan moderne slavernij in Nederland willen wij ‘iets’ maken wat in grove lijnen uitlegt wat moderne slavernij is en dat makkelijk gedeeld kan worden op sociale media. We komen uit op een ‘flow-chart’ waarmee je kunt bepalen of jij in moderne slavernij valt (nee dus). Hierbij hebben we vooral gedacht aan een deelbare visual op Facebook en Boomerang kaarten als uiting.

Fairwork ging tevreden naar huis….

This entry was posted in Writings and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply